Succesvol weekend tijdens CSI Twente

Afgelopen weekend heb ik drie paarden meegenomen naar het CSI*** in Geesteren, namelijk Faithfull, Carthageno en Cartaire. Cartaire heeft drie dagen de Gold league voor de jonge paarden gelopen. Vrijdag werd hij in de eerste rubriek 2e met een mooie snelle foutloze ronde op de mooie all-weather zand piste. Zaterdag moest een springfout genoteerd worden in het twee-fasen springen op het hoofdterrein. Zondag sprong hij weer super en konden we een foutloze ronde bij schrijven op de mooie graspiste.

Ook Carthageno sprong fijn. Ondanks dat hij de afgelopen tijd weinig wedstrijdritme heeft opgedaan, heb ik hem de eerste dag een oefenronde op lichte tour niveau gestart (1.40m, 2-fasen). Zaterdag mocht hij medium tour lopen (1.45m, 2-fasen). Daar sprong hij goed rond in een selectieve proef. Helaas 1 fout in de tweede fase.

Faithfull sprong het hele weekend super. Vrijdag in het direct op tijd (1.50m) kreeg ik een fout op de insprong van de dubbel waar hij net iets te kort in kwam, dit ging ten koste van een top 10 klassering. Zaterdag was een dikkere proef gebouwd, namelijk een klassiek met barrage (1.50m). Hij voelde geweldig aan en dat resulteerde in een simpele foutloze eerste ronde. In de tweede ronde sprong hij weer super, een kleine inschattingsfout zorgde echter op een fout op een steilsprong halverwege de wedstrijd, toch leverde dit in een sterk deelnemersveld toch nog een goede 8e plek op. Een dag later stond met Faithfull alweer de Grote Prijs van Twente gepland (1.60m, met barrage). Het was een lang parcours over het hele terrein, en over het hele terrein werden fouten gemaakt door internationale topcombinaties. Faithfull bleef echter fantastisch van het hout en liet zien dat hij best nog wel een rondje extra foutloos kon lopen. Ik moest al als 5e starten, en met 92.10 seconden moest ik helaas 1 tijdsstrafpunt laten noteren. Dat de tijd een scherprechter was bleek ook wel uit het aantal tijdfouten dat er gemaakt werd: van de 53 starters die de finish bereikten (60 starters in totaal) waren er 27 met één of meer tijdsfouten.

Naast het sterke internationale deelnemersveld waren er ook goed gevulde landelijke rubrieken tijdens het CSI. Ik heb vrijdag deelgenomen aan het M springen (1.20m) met de jonge Coursy. Dat verliep super met twee foutloze rondes, waardoor ik gekwalificeerd was voor de finale diezelfde avond. De finale wist ik vervolgens te winnen.

 

 

 

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stf04