Haaksbergen

Afgelopen weekend heb ik met een aantal paarden meegedaan in Haaksbergen. Onder perfecte weersomstandigheden en op een perfecte bodem was dit een ideaal concours om de jonge paarden ervaring op te laten doen. Om die reden zijn vrijdagavond Leola en Desteny mee geweest en ik weet zeker dat ze veel geleerd hebben. 

Zondag was de dag voor het Z, ZZ en 1.40m springen. Coursy en Clintino mochten hun kunsten vertonen in de Z, dit was voor hen beiden de tweede keer dat ze 1.30m mochten springen. Er was een net parcours neergezet dat volgens een twee-fasen parcours nieuwe stijl verliep (dit betekent dat mensen met een fout in de eerste fase toch door mogen). Met Coursy kreeg ik op de één-na-laatste hindernis een balk op een stijltje; ik wou waarschijnlijk te kort om na de sprong. Dit was jammer, want de tijd was goed. Met Clintino krijg ik in de eerste fase een fout, waarna ik het parcours rustig afgemaakt heb. Beiden paarden sprongen fijn.

Na de Z begon de ZZ met een parcours direct op tijd. Met Callisto kreeg ik in dit parcours een zelfde soort fout als ik met Coursy had, door te kort te willen draaien op een stijl zakte de achterhand te snel. Daar moet dus op geoefend worden. Chaqui kwam niet bij het hout in de buurt en met hem won ik een 7e prijs in een groep van ruim 50 deelnemers. Als hoogtepunt van de dag begon daarna het 1.40. Het was een parcours dat goed aan de maat was, met ook wel wat technische dingen erin, zoals een driesprong kort uit een haakse bocht. Daar vielen dan ook de meeste balken. Ik begon het 1.40m met Faithfull die fijn foutloos sprong. Om jullie daarvan te overtuigen heb ik een filmpje bijgevoegd. Daarna was Carthageno aan de beurt. Hij sprong super, tot hij in het lijntje van de watersloot naar de dubbel stijl een hoefijzer verloor in de afzet van de insprong van de dubbel, waardoor hij iets te voorzichtig werd. Dit zorgde ervoor dat de lastige driesprong niet foutloos gesprongen werd. 

Als laatste was er de barrage met Faithfull. Deze is ook opgenomen op film en bijgevoegd en daar sprong hij weer fantastisch wat resulteerde in een 4e prijs. Al met al een geslaagd weekend.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stf04